מסלולי השקעה תלויי גיל בחיסכון פנסיוני – מה זה בעצם אומר?

תוכן עניינים

בשנת 2008 יזם משרד האוצר רפורמה בענף הפנסיוני והחליט לשנות את מסלולי ההשקעה בקרנות הפנסיה וקופות הגמל לפי המודל הצ'יליאני. משמעות הדבר היא שמסלולי ומדיניות ההשקעה יותאמו בהתאם לגילם של החוסכים. כיצד זה משפיע על החיסכון הפנסיוני שלכם? בואו לגלות.

 

מדוע היה צורך בקיומם של מסלולי השקעה תלויי גיל ומדוע הוא מתאים יותר לחיסכון לטווח הארוך?

בשנות ה- 80 של המאה הקודמת צ'ילה היתה הראשונה להציע ליישם מודל כלכלי חדש ואפקטיבי, שמאפשר להתאים רמת הסיכון במדיניות החיסכון הפנסיוני לגילו של החוסך, ומכאן המודל קיבל את שמו. כאמור, בשנת 2008 החליטו במדינת ישראל ליישם אותו גם אצלנו.

הרעיון של המודל קל ופשוט להבנה: ככל שהחוסך צעיר יותר, כדאי שהתיק הפנסיוני שלו יהיה בחשיפה מוגברת למניות על מנת להגדיל את פוטנציאל התשואה. מאחר ומדובר בחיסכון ארוך טווח, הרי שגם אם הבורסה "תיפול", יהיה לשוק ההון מספיק זמן לתקן את עצמו והתשואה תגדל באופן משמעותי. עם זאת, ככך שהחוסך יתבגר, שיעור החשיפה למניות יילך ויקטן, שהמטרה היא שלאחר הפרישה הכסף יושקע במסלול האג"ח הסולידי, כדי לשמור על ערך החיסכון ולהימנע מתנודתיות קיצונית.

 

למה צריך שיהיה הבדל בחיסכון פנסיוני של חוסכים ותיקים לבין זה של חוסכים צעירים?

אנו עובדים כל חיינו על מנת להבטיח לעצמנו שברגע שנגיע לגיל פרישה, תהיה לנו קצבה שתחליף את שכרנו. עברו רוב האנשים מדובר במשאב העיקרי שנועד לכלכל אותם ולאפשר להם להזדקן בכבוד. לכן חשוב להתנהל עם החיסכון נכון – הן מבחינת פוטנציאל התשואה והן מבחינת ניהול הסיכונים.

עד לאותה רפורמה, הכסף היה מנוהל באותה רמת הסיכון, בזירה תנודתית ומחזורית: שוק ההון עולה ויורד ומאוד דינמי. לחוסכים הצעירים אמנם יש מספיק זמן עד הפרישה ולכן התנודתיות אינה אמורה להבהיל אותם, מאחר והשוק מתקן את עצמו ואף מפצה על ההפסדים, אך למבוגרים שעומדים לפרוד בעוד כמה שנים בודדות, אין את הזמן הזה ולכן עליהם למצוא דרך לצמצם את הסיכון התנודתי כדי שהחיסכון שלהם לא ייכנס לתקופת שפל רגע לפני פרישתם.

 

כיצד המודל הצ'יליאני לידי ביטוי בישראל והאם זה כדאי?

לאחר אי אלו דיונים, בסופו של דבר המודל יצא לדרך. כל הגופים הפנסיוניים שמנהלים קרנות פנסיה וקופות גמל החלו להציע לקהל הרחב שלושה מסלולי השקעה שבהם המדיניות מותאמת לגיל החוסך: מסלול לבני 50 ומטה, מסלול לבני 50 עד 60 ומסלול לבני 60 ומעלה.

חשוב לציין כי תמיד כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח פנסיוני ולבחור במסלול ההשקעה המתאים ביותר לאופייכם ולצורכיכם, ואתם ממש לא מוכרחים לנהל את כספכם במסלול התואם את גילכם. כך או כך ניתן לעבור בין המסלולים בכל עת ואף לשנות את החברה המנהלת עבורכם את החיסכון הפנסיוני.

אתם מוזמנים לפנות אל סוכנות הביטוח פתרונות עדיפים וליהנות מהשוואה מעמיקה ומקצועית באמצעות טכנולוגיה מתקדמת המתייחסת למספר פרמטרים, ולא רק דמי ניהול ותשואות. אנו עובדים כבר שנים רבות עם כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים ומתאימים לעצמאים ושכירים כאחד את הפתרונות הנכונים עבורם הן בתחום הפנסיוני והן בתחום הביטוחי. פנו אלינו לקבלת פרטים נוספים ולתיאום פגישת ייעוץ ותיהנו משקט נפשי.

 

מדריך לאסטרטגיות גידור סיכונים בהשקעות: טכניקות מתקדמות שמומלצות למשקיעים

גידור סיכונים בהשקעות הוא תהליך שמטרתו להקטין את החשיפה לסיכונים פיננסיים. כאשר משקיעים פועלים בשוק ההון, הם נתקלים בשורה של סיכונים כמו תנודתיות השוק, שינויים בריבית, וסיכונים גיאופוליטיים. באמצעות אסטרטגיות גידור, אפשר למנוע הפסדים פוטנציאליים ולשמור על יציבות תיק ההשקעות.

מדריך לבניית תיק השקעות לפי גיל ושלב חיים: כלים בניהול פיננסי חכם

בניית תיק השקעות היא שלב קרדינלי בניהול פיננסי אישי. תיק השקעות מתוכנן היטב יכול לסייע בהשגת מטרות כלכליות שונות, כגון רכישת דירה, חינוך ילדים, או פרישה נוחה. הכנת תיק השקעות מותאם אישית לפי גיל ושלב חיים יכולה להפחית סיכונים ולהגדיל את הסיכויים להצלחה פיננסית.

מדריך להבנת דוחות כספיים של חברות ציבוריות: צעד אחר צעד

דוחות כספיים הם מסמכים שמפרסמות חברות ציבוריות כדי לספק מידע על מצבן הכספי, תוצאות פעילותן ותזרימי המזומנים שלהן. דוחות אלו נדרשים על פי החוק, ומיועדים לספק למשקיעים, לנותני אשראי ולגורמים אחרים תמונה ברורה על ביצועי החברה. הדוחות הכספיים העיקריים כוללים את דו"ח הרווח וההפסד, מאזן ודוח תזרים המזומנים.

מדריך להבנת מכשירים פיננסיים מורכבים: מהות, סוגים ויישומים בשוק

מכשירים פיננסיים מורכבים הם כלים פיננסיים אשר משלבים מספר מרכיבים או מאפיינים, והם משמשים להבטחת סיכונים, להשקעות, או לצורך מימון. המורכבות של מכשירים אלו נובעת מהאופי שלהם, אשר לא תמיד קל להבנה. הם עשויים לכלול נגזרות, אגרות חוב, מניות ומוצרים נוספים, כאשר כל אחד מהם נושא עמו סיכונים והזדמנויות שונים.