למאכלים ירוקים יש קונוטציה למאכלי בריאות, זאת משום שמזונות ירוקים בדרך כלל עשירים בשפע של ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים רבים, הם מסייעים גם עם סידן, סיבים תזונתיים ועוד. מעבר ליתרונות אלו, מדובר גם במנות בעלות טעמים עשירים ונהדרים, שיכולים לכבוש אתכם כבר מהביס הראשון! במאמר זה נביא לפניכם מספר דוגמאות למאכלים ירוקים טעימים במיוחד.
1. שייק ירוק ומגוון
יתרונותיו של השייק הירוק מוכרים לא מהיום, שייק שכזה אשר בו יש זרעי צ'יה, תרד, אבוקדו, בננה, חלב שקדים, קייל, גרנולה ופירות טריים הוא שייק מיוחד, משביע ובעיקר בעל טעם ייחודי. לתוך מערבל המזון הכניסו תרד, בננה, קייל, חלב שקדים ואבוקדו, ערבבו את הכול עד ליצירת תערובת חלקה והגישו בקערה. מעל תוכלו להוסיף את זרעי הצ'יה, הגרנולה ופירות טריים. זוהי הזדמנות פז להעשיר את התזונה שלכם, להתוודע לטעמים ומרקמים חדשים וליהנות משייק ירוק מצוין.
2. אטריות מקישואים מתובלות עם פסטו
אם אתם רוצים להימנע מצריכה של פסטה, בין אם משיקולי פחמימות ובין אם משיקולי אלרגיות או העדפות תזונתיות כאלו ואחרות, תוכלו להכין אטריות דקיקות מקישואים. את הקישואים קלפו בסגנון ספירלה, הוסיפו פסטו שהכנתם בבית שמורכב מעלי בזיליקום, שום טרי, פרמז'ן, מלח, צנוברים או אגוזי מלך וכמובן שמן זית משובח. שלבו את הרצועות הדקיקות של הקישואים עם הפסטו הביתי שלכם, הגישו לצידן פרוסה של פשטידת ברוקולי ויש לכם ארוחה לתפארת.
3. סלט קינואה ואבוקדו
אם אתם חובבי סלטים מושבעים, זהו סלט נהדר שתוכלו להכין שוב ושוב וליהנות ממנו בכל פעם מחדש. בסלט זה יש קינואה כמובן המשולבת עם מיטב הירקות: מלפפון ירוק, תרד, אבוקדו, עגבניות שרי מעט מיץ לימון טרי ושמן זית. מי שרוצה טעמים קצת יותר רעננים יכול להוסיף פנימה מעט נענע.
4. מרק עדשים ירוקות
אין כמו מרק מזין וטעים שמשביע את הבטן ומחמם את הלב! המרק הנהדר הזה מכיל תרד, סלרי, בצל, שום, עדשים ירוקות, גזר וציר של מרק ירקות. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים פנימה את הירקות. נותנים להם להתרכך מעט ומוסיפים את ציר הירקות, מתבלים עם מלח ומעט כמון ומניחים למרק להתבשל. בסיום הבישול יתקבל מרק ריחני וטעים שכיף לאכול גם ביום חורף קר וגם ביום קיצי במזגן הקריר.
5. מרק אפונה ונענע מרענן
עוד מרק מצוין בגוונים הירוקים הוא מרק האפונה המפורסם. למרק זה גרסאות רבות כשבחלקן מכינים אותו עם גזר ובצל, בחלקן מכינים אותו עם סלרי ועלים ירוקים ובגרסה הזו מכינים את מרק האפונה עם בצל ושום, מבשלים את האפונה מוסיפים נענע קצוצה וציר ירקות, מבשלים עד ריכוך ובעת ההגשה מוסיפים פנימה כף של יוגורט – מרענן כבר אמרנו?
6. אספרגוס בתיבול לימון ושבבי פרמז'ן
אחד הירקות הכי ייחודיים בטעמם הוא האספרגוס. את אופן הכנתו במנה הזו עושים כצלייה על הגריל! תבלו את האספרגוס בשמן זית, מלח ופלפל וצלו אותו בעדינות. לאחר מכן, סחטו מעליו לימון טרי ופזרו שבבי פרמז'ן בנדיבות – מנה פשוטה להכנה וטעימה במיוחד.
7. גספצ'ו מלפפון ירוק
למי שאינו יודע, גספצ'ו הוא מרק קר. ניתן לאכול אותו וליהנות ממנו מאוד בימות הקיץ הלוהטים. רכיבי המרק פשוטים למדי – מלפפון ירוק, פלפל ירוק, שום, מיץ ליים ואבוקדו. עם בלנדר ידני מרסקים את כל הרכיבים יחד לכדי תערובת חלקה. לפני ההגשה מקשטים את המרק עם מעט כוסברה קצוצה והרי לפניכם מרק קיצי נפלא ומרענן, בעל טעמים עשירים אשר יסייע לכם להפיג את החום.