פולי קפה ירוקים או קלויים: מה חשוב לדעת לפני הקנייה

תוכן עניינים

 

הקפה הוא אחד מהמשקאות החמים האהובים ביותר בכל רחבי העולם. הוא מספר לנו על התרבות של המקום, מעורר רגשות, יכול להשפיע על מצב הרוח ובמקרים מסוימים מהווה תירוץ מושלם למפגש בין חברים. בין אם מדובר בכוס הקפה של הבוקר ובין אם בבילוי משותף, המשקה שמפזר ניחוח שאי אפשר להתעלם ממנו, הוא מקור לחוויה יומיומית מהנה. 

סביב הקפה ישנה תעשייה שלמה של הכנה כאשר גם אוהבי הקפה המושבעים וגם אלו ששותים ״על הדרך,״ יודעים להבדיל בין קפה איכותי ולא איכותי. אחד המרכיבים המשפיעים על הטעם והארומה הוא פולי הקפה שנבחרו. לצורך כתבה זו נפגשנו עם חברת קרמה + המתמחה במכונות קפה, מטחנות ופולים ושסיפרה לנו את הכול על פולי קפה ירוקים וקלויים ועשתה לנו סדר כדי שנוכל להבין מה חשוב לדעת לפני הקנייה.

פולי קפה ירוקים או קלויים – מהם ההבדלים

פולי קפה ירוקים הם פולים שעוד לא עברו תהליך קלייה ולכן יש בהם את כל המאפיינים הטבעיים שלהם. מבחינת הזנים, הן הירוקים והן הקלויים יכולים להיות מכל זן כולל ערביקה שנפוץ מאד ושמביא טעמים מעודנים ופירותיים ורובוסטה המתאפיין בטעמים חזקים ומרירים יותר וכן ברמות קפאין גבוהות יחסית.

בעוד שפולי הקפה הירוקים שומרים בתוכם את כל הטעמים והארומות, הם עדיין לא מוכנים להכנה וכדי ליהנות מקפה טעים יש צורך בתהליך קלייה ולאחריו טחינה והכנת הקפה עצמו. היתרון הבולט של פולי הקפה הירוקים הוא שהם שומרים על הטעמים לאורך זמן כאשר לאחר תהליך הקלייה מתחיל תהליך חמצון אשר עם הזמן פוגע טעם ובארומה (יש שיאמרו כי הקפה מרגיש ״ישן״ או לא טרי כשמכינים אותו זמן רב לאחר הקלייה).

כדי להכין קפה יש צורך בפולי קפה קלויים אך ההמלצה היא לוודא כי הקלייה התבצעה בצורה מקצועית, קרוב לזמן הכנת הקפה וחשוב לשמור על הפולים בצורה המתאימה בשקית וואקום וזאת כדי ״לסגור״ את הארומה והטעם בפנים בלי שאלו יוכלו להתפזר. 

מה חשוב לדעת על רכישת פולי קפה קלויים

על אף שאפשר לבצע קלייה של פולי קפה גם בבית (בתהליך ארוך ולא תמיד מדויק), רובנו נרכוש פולי קפה קלויים. הטיפים הבאים יוכלו לעזור לנו לבצע קנייה טובה ומתאימה של קפה שנוכל ליהנות ממנו בכל פעם מחדש:

  1. בחינת סוג הפולים – ישנם זני קפה שונים כאשר השניים הפופולאריים ביותר הם ערביקה ורובוסטה. ערביקה נחשב לזן איכותי המציע טעם מעודן עם חומציות גבוהה. ערביקה גדל באזורים כמו אתיופיה, קולומביה, קוסטה ריקה והוא מהווה 70% מהקפה בעולם. רובוסטה הוא זן עמיד יותר, הוא גדל בעיקר בוייטנאם וברזיל, כמות הקפאין שבו גבוהה והוא נוטה לטעמים חזקים ומרירים.
  2. טריות הפולים – יש להעדיף פולים שנקלו לאחרונה ואלו שמוכנים לצאת למסע אז אפילו לרכוש פולי קפה ירוקים ולנסות לבצע קלייה עצמאית. שתי דרכים לבחון את טריות הפולים: הראשונה היא לבחון את האריזה ולבדוק מהו תאריך הייצור. האפשרות השנייה היא לבצע קנייה מחנות אשר מבצעת את הקלייה במקום ואורזת את הקפה בעצמה.
  3. בחינת האריזה – במיוחד במקרה של פולי קפה קלויים מראש יש לבחון את האריזה. הדרך לשמור על הטריות, הטעמים והארומה של הקפה היא לשמור את הפולים באריזת וואקום. במקרה ומוצעת אריזה אחרת או שהאריזה פגומה והוואקום לא נשמר, יכול להיות שהפולים כבר איבדו מטעמם ואיכותם ודבר יורגש בקפה.
  4. שמירה במקום סגור – לעתים נדמה כי רכישת אריזה גדולה של פולי קפה יכולה להיות זולה אך אם היא מחזיקה מעמד לאורך חודשים התוצאה יכולה להיות אובדן איכות הטעמים. לכן, גם לאחר פתיחת אריזת הוואקום יש לשמור את הפולים באריזה איכותית ואטומה, במקום חשוך וקריר.
  5. רכישה מהמומחים – רק חנות אשר מקפידה לבצע בדיקה של כל מוצר שהיא מוכרת ושמתמחה בעולם הקפה תוכל להציע פולים איכותיים וטריים. בכל שאלה הנוגעת לאיכות הקפה, דרך האחסון הטובה ביותר ואפילו התאמה אישית של הטעמים, רצוי להתייעץ עם החנות. בכל הנוגע לטעם, לעתים ההמלצה היא לקנות קודם כמות קטנה של פולי קפה כדי לבחון את הטעם ולבצע רכישה גדולה יותר רק לאחר שמצאנו את פולי הקפה שאכן קולעים לטעם שלנו.

חזרה למדור צרכנות >>

חברת קרמה+ המתמחה במכונות קפה, מטחנות ופולים