תביעת פינוי עמידר עמיגור שיקמונה עורך דין דיור ציבורי

תוכן עניינים

תחום הדיור הציבורי מנוהל ע"י חברות  ייעודיות לנושא זה. באיזור הצפון מנוהל נושא הדיור הציבורי בעיקר ע"י שלוש חברות, שנקראות חברות משכנות. החברה המשמעותית ביותר היא "עמידר" (בנוסף פועלות החברות : "עמיגור", "שיקמונה"). המאמר עוסק בפינוי  מדירת עמידר. במאמר  יפורטו הסיבות לתביעת פינוי של דייר עמידר ומה הוא יכול לעשות כדי להתגונן בפני תביעת פינוי. בנוסף נציין כמה טעויות נפוצות בקרב דיירי הדיור הציבורי. אם קיבלתם תביעת פינוי עמידר או אתם חוששים שתביעת פינוי עמידר בדרך – חשוב להתייעץ בהקדם עם עורך דין עמידר כדי  שיעצור את ההליך וידאג לביטול הליך הפינוי.

תביעת פינוי עמידר עמיגור שיקמונה

למה מוגשת  תביעת פינוי עמידר

עמידר והחברות האחרות אחראיות לגבות את שכר הדירה החודשי מהדיירים. אם דייר לא שילם שכר דירה וצבר חוב משמעותי, הוא  בעצם הפר את  החוזה מול עמידר ובמקרה  כזה תוגש נגדו כנראה  תביעת פינוי עמידר בגלל החוב שנצבר.  חשוב לציין שהתביעה במקרה כזה עלולה להיות לא רק להחזרת כספי שכר הדירה, אלא גם לפינוי הדירה  (בגלל הפרת החוזה מצד הדייר).

סוג אחר  של תביעת פינוי עמידר  יקרה כאשר  הדייר שחתם על חוזה השכירות מול החברה (נקרא לו : "הדייר החוזי")  נפטר, והקרובים שלו שגרו אתו בדירה עד פטירתו, מבקשים לקבל זכויות בדירה. אם הביקורות  שהחברה ביצעה בדירה במשך השנים מראות שהקרובים לא התגוררו עם הדייר החוזי בדירה – החברה תגיש תביעת פינוי ובית המשפט יברר האם קרובי המשפחה באמת התגוררו אתו בדירה עד פטירתו, במשך כל התקופות שהחוק דורש.

חשוב  להבין : גם אם  הביקורות התקופתיות שביצעה החברה מראות שהקרוב  לא התגורר בדירה (למרות שקרוב המשפחה טוען שכן התגורר)  עדיין הוא יוכל  לקבל זכויות של "דייר ממשיך" בדירה, בדרך הבאה: לאחר שתוגש תביעת פינוי עמידר, הוא יתגונן בפני התביעה וידאג להביא לבית המשפט עדים והוכחות שהוא באמת התגורר עם הדייר בדירה לפני הפטירה.  הוכחת הדברים לא פשוטה והדייר חייב לפעול בטקטיקה נכונה כדי להוכיח את הטענות בבית המשפט. משרד עו"ד שי דנה מטפל מזה שנים רבות בתביעות פינוי עמידר באיזור הצפון וכן תביעות פינוי של החברות המשכנות האחרות בצפון, וצבר הצלחות רבות בתחום. אם הוגשה נגדכם תביעת פינוי עמידר – אל תוותרו על זכויותיכם ופנו למשרדנו לקבלת ייצוג משפטי מקצועי בעניין ייצוג בתביעת פינוי עמידר או תביעת פינוי עמיגור בחיפה, טירת הכרמל, נשר והקריות.

מעמדו של הדייר בדירה

לפעמים הדיירים בדיור הציבורי שמתגוררים בה עשרות שנים, חושבים  שהזכויות  בדירה הן כמו בעלות בדירה, ממש כאילו הדירה "שלהם". ברור שמדובר בטעות: לא מדובר בזכות בעלות, אלא בזכות שכירות, וזאת גם אם התגורר בדירה במשך עשרות שנים. טעות נפוצה נוספת  : חלק מהלקוחות המגיעים למשרדנו  חושבים שהם "דיירים מוגנים" בדירה.  הטעות היא שדיור ציבורי הוא לא דיור מוגן במשמעותו המשפטית – מדובר בשתי הגדרות שונות לגמרי. נציין שגם אם הדייר הוכר כ"דייר ממשיך" בדירה, הוא עדיין לא "דייר מוגן" במשמעות החוק. חשוב לציין כי התנאים לפינויו של "דייר מוגן" מהדירה שונים מהתנאים לפינוי של דייר ציבורי רגיל ואפילו מפינוי של "דייר ממשיך" בדיור הציבורי.

זכות מגורים בדירה עוברת בירושה?

התשובה היא לא,  וזאת בגלל שמדובר בזכות שכירות בלבד, ומעבר לכך צריך לקבל זכאות לדיור ציבורי מהמדינה.  מסיבה זאת, אם הדייר החוזי  נפטר הזכויות שלו  בדירה (זכויות שכירות) לא עוברות  ליורשים שלו. בכל מקרה, חשוב לנסות ולעגן את זכות המגורים לפני הפטירה, בדרך של הוספת הקרובים להסכם השכירות. כמו שכתבנו למעלה – אם הדייר החוזי כבר נפטר ומדובר בקרובים שהתגוררו איתו לפני פטירתו בדירה, הם יכולים להיאבק  כדי לקבל זכויות של "דייר ממשיך" בדירה.

מכתב התראה מעמידר

לפני שחברת עמידר (או כל חברה משכנת אחרת) תגיש תביעת פינוי עמידר, היא תשלח בדרך כלל מכתב התראה עמידר לאדם המתגורר בדירה. אם מדובר בהליך פינוי עקב חוב כספי שנצבר, החברה צריכה לאפשר לדייר החוזי לנסות ולשלם את החוב. אם החוב לא ישולם – תוגש תביעת פינוי עמידר. גם אם מדובר בקרוב משפחה של הדייר החוזי שקיבל מכתב התראה  לפינוי –  הוא צריך לפנות בדחיפות לעורך דין דיור ציבורי  מומחה לתחום  שיתנהל מול החברה וימנע  הליך פינוי. חשוב לציין : לפעמים מגיעים למשרדנו דיירים  ובידם "מכתב התראה" מהחברה המשכנת אשר דורש מהם להתפנות מיידית מהדירה. חשוב לדעת שלמכתב כזה מטעם עורך הדין של החברה המשכנת, אין משמעות בקשר לפינוי הדירה: פינוי של דייר המתגורר בדירה יכול להתבצע רק על ידי נציג ההוצאה לפועל, כאשר נציג ההוצאה לפועל חייב שכבר יהיה בידו פסק דין של בית משפט אשר קובע שהדירה תפונה, וגם צו פינוי מהדירה שניתן לאחר מכן ע"י ראש ההוצאה לפועל. ובכל זאת, למרות שאין חובה לפנות את הדירה עם קבלת מכתב ההתראה מעורך הדין של החברה, מומלץ לפנות כבר בשלב זה לעורך דין דיור ציבורי מומחה שיתנהל מול החברה ויסדיר את העניין.

משרד עורך דין שי דנה משמש כבר מעל 20 שנה כעורך דין דיור ציבורי בחיפה, מייצג בכל הקשור לדיור ציבורי, הכרה בדייר ציבורי כ"דייר ממשיך", תביעות פינוי מדירות ציבוריות וכן בייצוג בעתירות מנהליות מול  משרדי ממשלה בכל הקשור לענייני דיור ציבורי.  כמו כן מייצג  כעורך דין הוצאה לפועל בחיפה, נשר והקריות, וכן כעורך דין פשיטת רגל בחיפה, נשר והקריות ועורך דין חדלות פרעון בחיפה, נשר והקריות. המשרד מתמחה בפתרון כולל לבעיית החובות של היחיד, לרבות הליכי חדלות פירעון, הוצאה לפועל,  הסדר חובות ומשא ומתן מול הנושים. המאמר מובא לידע כללי, נכון למועד כתיבתו  ואין  בנאמר בו כדי להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. לפני ביצוע כל פעולה יש להתייעץ בעורך דין מומחה בתחום הספציפי.

גירושין עם ילדים
גירושין עם ילדים: התמודדות עם אתגרים רגישים

תהליך גירושין הוא חוויה מורכבת, אך כאשר מדובר בגירושין עם ילדים, האתגר הופך להיות משמעותי עוד יותר. מעבר לחלוקת הרכוש ולתיאום בין בני הזוג, יש צורך לשים דגש מיוחד על טובת הילדים ולוודא שהם מקבלים את התמיכה הרגשית והכלכלית הנדרשת. עו"ד גירושין מנוסה יכול להוות גורם מכריע בתהליך, תוך התמקדות בנושאים כמו משמורת, מזונות ילדים וניהול ההיבטים המשפטיים של גידול ילדים לאחר הפרידה.

ROMANIA
זכאות לאזרחות רומנית לפי מוצא משפחתי: כיצד ניתן להוכיח שורשים רומניים ולהשיג אזרחות

בשנים האחרונות, אזרחות רומנית הפכה למצרך מבוקש עבור ישראלים רבים. הסיבות לכך מגוונות, החל מהרצון לחקור את השורשים המשפחתיים ועד לאפשרויות וההזדמנויות הרבות שדרכון אירופאי פותח בפני מחזיקיו. במאמר זה נסקור את הדרכים להוכחת זכאות לאזרחות רומנית על בסיס מוצא משפחתי, ונבחן את התהליך הנדרש להשגתה.